”Saloanele Bărăganului”

Media 10:03 am - 14 octombrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru ”Saloanele Bărăganului”

Sambătă 9 octombrie a.c. la Muzeul Dunării de Jos din Călărași a fost vernisată cea de-a IV-a ediție a expoziției de pictură și sculptură ”Saloanele Bărăganului”.

Pe simezele celor trei săli destinate evenimentului expun lucrări peste 30 de artiști plastici din Călărași și din mai multe localități din țară, inclusiv din București, lucrări executate în stiluri și tehnici diferite, toate atrăgând privirile numeroșilor iubitori de artă prezenți la vernisaj.

Lucrările executate în stil tradițional și până la cel modernist conținând frumoase elemente compoziționale și o paletă largă de culori și nuanțe fac din aceasta ediție o mare reușită artistică, ea datorându-se și faptului că pe simezele călărășene expun din ce în ce mai mulți artiști plastici profesioniști atrași de valoarea unor astfel de evenimente organizate la Călărași, toate ca urmare a strădaniei artistului de artă Ana Amelia Dincă dar și a altor artiști plastici locali.

Cei prezenți au putut admira frumoase peisaje din Bărăgan și nu numai, flori, păsări, portrete, nuduri realizate în acuarelă, natură statică, alte reușite compoziții care conțin elemente de toamnă, sculptură în ceramică sau metal etc.

Multe dintre aceste lucrări crează o atmosferă de relaxare iar altele la meditație invitând privitorul să pătrundă și dincolo de imaginea prezentată.

La vernisaj au vorbit dr. arh. Valentin Parnic dir. muzeului, criticul de artă Ana Amelia Dincă și artistul plastic, angajat al instituției care găzduiește evenimentul, Victor Grigore.

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.