Expoziție de caricatură

Media 9:42 am - 30 august, 2021 Comentariile sunt închise pentru Expoziție de caricatură

Marți 24 august în sala ”Perspective” a Bibliotecii Județene ”Alexandru Odobescu” din Călărași a avut loc vernisajul unei ”Expoziții de caricatură” la care au luat parte membrii grupului ”Omicron” din Călărași și invitații săi, membri ai Asociației Caricaturiștilor și Umoriștilor Grafici SE NOS FUE EL BAIFO din Insulele Canare.

Pe simeze sunt expuse lucrări ce reprezintă unele personalități cunoscute în plan internațional dar și intern din domeniul politic, a artei muzicale, a cinematografiei, din cea a literaturii și din cel al sănătății, excepție făcând lucrările lui Cornel Ursu-Dobrogea care prin colanele prezentate și care conțin desene și dialoguri scot în evidență unele racili din societatea românească actuală.

Au expus lucrări Jimmy Stănescu, Petronela Milea, Florian Vîlsan, Teo Florea, Victor Grigore, Cornel Ursu-Dobrogea, Gabriela Apostol, Carmen Pavel precum și invitații spanioli Antonio Cerpa, Carlos Rodrigues, Alberto Del Lara, Abraham Garcia, Gustavo Mederos, Eduardo Gonzales, Nestor Damaso Del Pino, ultimul fiind binecunoscut de publicul călărășean.

La finalul vernisajului Nestor Damaso Del Pino nu a înmânat directoarei bibliotecii, Laura Munteanu o lucrare în original (caricatură) care îl înfățișează pe Alexandru Odobescu.

La vernisaj au rostit alocuțiuni Laura Munteanu și Calciu Simona din partea bibliotecii, Victor Grigore artist plastic și Nestor Damaso Del Pino, iar criticul de artă Ana Amelia Dincă a prezentat expoziția făcând precizări și în legătură cu stilul de lucrare a fiecărui expozant.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.