Jimmy Stănescu – Expoziție de pictură ”Conversium”

Media 11:30 am - 20 iulie, 2021 0

Vineri 16 iulie 2021 la Muzeul Dunării de Jos din Călărași a avut loc vernisajul Expoziției de pictură ”Conversium”.

Cunoscut publicului iubitori de artă Jimmy Stănescu ne prezintă pe simeze un număr de 33 lucrări de pictură, majoritatea de dimensiuni medii reprezentând peisaje și portrete dar și unele lucrări cu tentă abstractă, toate executate în acril sau în pastă-cuțit.

Lucrările încântă ochiul privitorului atât prin modul de realizare cât și printr-o cromatică mai deosebită. Autorul, adeptul culorilor mai reci și a nuanțelor rezultate din acestea și-a format un stil propriu de a picta surprinzând plăcut prin realizarea unor frumoase imagini ca rezultat al jocurilor de culori și de nuanțe.

Stăpânind bine tehnica coloristicii și folosind game complexe de nuanțe dovedește o mare flexibilitate expresivă care imprimă nota de originalitate a creațiilor sale.

Peisajele pline de lirism emană o liniște profundă iar portretele nu fac decât să ne convingă de faptul că expozantul este un destul de bun portretist capabil să redea fidel stările modelului său.

Putem remarca câteva lucruri ce vor genera multă admirație: ”Vagabondul”, ”La fereastră”, ”Hidalgo”, ”Lotci”, ”Anemone”, ”Marină”, ”Sculptorul”, ”Arlechin”, ”Casă țărănească”, ”Peisaj citadin”, ”Peisaj la Ostrov”, ”Studiu”, ”Convergențe”, ”Nud în lumină”, ”Solaris” etc.

Privită în ansamblu Expoziția ne mai arată că stilul lui Jimmy Stănescu urmează totuși o linie modernistă mai ales prin viziunea sa creativă o viziune care reușește să atragă aprecieri favorabile finalizărilor sale.

La vernisaj a vorbit directorul în arheologie Valentin Parnic directorul muzeului și autorul expoziției, după care criticul de artă Ana Amelia Dincă a prezentat pe larg aspecte din activitatea de creație a lui Jimmy Stănescu scoțând în relief și valoarea lucrărilor sale.

La final de vernisaj eleva Irina Ion a susținut un mic recital de melodii populare întregind frumoasa atmosferă.

Este o expoziție ce merită văzută, ea înscriindu-se ca un reper în viața culturală călărășeană.

 

Impresii de la ”Conversium”

 

”Peisaj de Ostrov”

Peisaj cu soare arzător

Specific zonei de câmpie.

Lipsește însă un… ”izvor”

Cu o Fetească… aurie.

 

”La fereastră”

”La fereastră” ți-a ieșit perfect

Fata parcă este vie.

O privesc toți cu regret

Ca stat la ”poză” numai ție.

 

”Studiu”

Așa ”studiu” zic și eu

Este șic, e o splendoare

Cred că ți-a fost foarte greu

Să concepi așa o… floare.

 

Concluzie

Nuanțe reci însă plăcute

Contururi bine definite

Toate sunt însă făcute

Cu talent, profund gândite.

 

Constantin Mitulescu

Lasă răspuns »