Salonul Anual de Acuarelă

Media 10:23 pm - 25 august, 2021 Comentariile sunt închise pentru Salonul Anual de Acuarelă

Sâmbătă 21 august Muzeul Dunării de Jos din Călărași ne-a oferit o nouă surpriză plăcută găzduind vernisajul celei de-a V-a ediție a ”Salonului Anual de Acuarelă”.

Simezele găzduiesc numeroase lucrări aparținând celor peste 30 de expozanți din Călărași, București și din alte localități din țară, majoritatea reprezentând peisaje, portrete, imagini florale, natură statică, toate în viziunii clasice dar și câteva lucrări cu tentă abstractă.

Cele trei săli expoziționale oferă o frumoasă simfonie a culorilor, ele atrăgând privirile vizitatorilor care vor admira pe lângă imaginația creatorilor și talentul acestora.

Nu pot fi trecute cu vederea lucrări precum ”Peisajele” semnate de Dorin Manea, Silviu Ioan Soare, Ioana Raluca Enăchescu, Victor Grigore, Maria Mănceanu Bogatu, Petronela Milea, Jimmy Stănescu, Laura Maria Culea, dar și cele semnate de Florian Vîlsan, George Alexandru, Sorin Vintezeanu, Cornel Ursu-Dobrogea, Florin Mihăilescu și altele.

Pe simeze mai expun frumoase lucrări și Cristian Olteanu, Elena Gabriela Florea, Irina Ioan, Victor Moraru, Claudiu Victor Gheorghe, Otilia Anastase, Constantin Grigoruță, Gabriel Smoleac, Tiliță Temistius, George Gabriel Apostol și Carmen Pavel.

Ediția din acest an este o nouă reușită a organizatorilor, atât prin valoarea artistică a lucrărilor dar și prin prezența tot mai mare a participanților.

Salonul Anual de Acuarelă este o frumoasă realizare cultural-artistică fiind rezultatul micului grup local de artiști plastici (profesioniști și amatori talentați) care alături de criticul de artă Ana Amelia Dincă desfășoară o intensă activitate de răspândire a culturii prin reale plastice.

În deschiderea vernisajului a vorbit Valentin Parnic, directorul muzeului după care criticul de artă Ana Amelia Dincă a făcut referire atât la valoarea lucrărilor expuse dar și la activitatea și specificul fiecărui expozant.

Atmosferă frumoasă relaxantă și plină de voie bună.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.