Peste 10 ambarcațiuni și 2 pontoane au fost lovite violent de o barjă de 500 de tone în portul din Călărași

Media 11:45 pm - 8 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Peste 10 ambarcațiuni și 2 pontoane au fost lovite violent de o barjă de 500 de tone în portul din Călărași

O barjă de aproximativ 500 de tone aparținând societății Prefab din Călărași, a lovit în seara zilei de 8 iulie, peste 10 ambarcațiuni și 2 pontoane acostate în portul din municipiul Călărași, scrie www.obiectiv-online.ro.

Barja BORA era condusă de căpitanul Viorel Georgescu care, în momentul impactului i s-a făcut rău și a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la spitalul din Călărași pentru îngrijiri. Înainte de a fi dus la spital, căpitanul barjei a fost testat pe loc cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Din primele cercetări, se estimează că vasul a avut probleme tehnice la direcție, fapt pentru care, căpitanul a pierdut controlul navei și a acroșat mai multe bărci și 2 pontoane pe o distanță de circa 100 de metrii. Unul dintre pontoane a fost scufundat în proporție de 70% și este posibil ca și alte ambarcațiuni să mai fie sub apă. Polițiștii au izolat zona pentru cercetări.

Căpitanul Constantin Anghel de la Căpitănia Portului Călărași a făcut următoarele precizări:

“Ambarcațiunea circula în naval de la km 376 Dunăre către km 90 Borcea, loc de descărcare. În zona portului din Călărași a avariat 6-7 ambarcațiuni, nu se știe câte în momentul de față și un ponton de agrement. Ne-am deplasat la fața locului și am chemat un echipaj Smurd întrucât comandantului navei i s-a făcut rău. Am început cercetările și încercăm să aflăm cauzele care au dus la producerea acestui accident. Vom încerca să identificăm toate ambarcațiunile care au fost avariate sau scufundate, urmând ca după terminarea anchetei, nava să se poată deplasa la km 90 Borcea pentru descărcare”.

Conform estimărilor făcute de proprietarii bărcilor avariate, suma pagubelor se ridica la valoarea de peste 100 000 de euro, numai una dintre ambarcațiuni valorând peste 20 000 de euro. (sursa: www.obiectiv-online.ro)

Comentariile sunt inchise.