UPDATE – PERCEHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI JUDICIARE

Media 10:38 am - 11 octombrie, 2018 Comentariile sunt închise pentru UPDATE – PERCEHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI JUDICIARE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 9 percheziții pe raza județului Călărași. 9 persoane au fost reținute de polițiști.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 9 percheziții în județul Călărași, la persoane bănuite că ar fi săvârșit infracțiuni judiciare în legătura cu produse agricole.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi abordat proprietarii unor asociații agricole, oferindu-se să le păzească terenurile cultivate, deși nu ar fi avut autorizație legală în acest sens, ulterior, aceștia sustrăgând produsele agricole în cantități însemnate.

Prejudiciul creat a fost estimat la 25.000 de lei.

Nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 56 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Călărași, Bianca Ghiveci, aceștia urmează a fi prezentanți astăzi instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică și criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Printre cei nouă bărbați reținuți este și Năstase Constantin, zis Portofel, șofer la Tribunalul Călărași.

Năstase Constantin a fost șoferul judecătorului  Șerban George Cătălin pe perioada mandatelor de președinte la Judecătoria Călărași, dar și pe perioada primului mandat de președinte la Tribunalul Călărași.

Năstase Constantin este cunoscut și ca un apropiat al familiei Șerban, cărându-le bagajele la plecările în vacanțele exotice.

 

Comentariile sunt inchise.