Update: Percheziții la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile

Media 10:54 pm - 27 octombrie, 2023 0

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, telefone mobile utilizate la comiterea infracțiunilor, sume de bani, mai multe documente și alte însemnări privind activitatea infracțională reținută în cauză.

Față de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 22 de ani și 41 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, Judecătoria Călărași a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de 3 persoane.

Reamintim, la data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 9 percheziții, în județul Călărași și în municipiul București, la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, cei în cauză, prin constrângere fizică și psihică, ar fi racolat tinere (majore și minore), pe care le-ar fi determinat să practice prostituția.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Poliției Orașului Fundulea, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Călărași și București și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Lasă răspuns »