Şefa Secţiei Pediatrie din spitalul de la Călăraşi şi-a dat demisia

Media 6:43 pm - 8 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Şefa Secţiei Pediatrie din spitalul de la Călăraşi şi-a dat demisia

Şefa Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Minodora Miron şi-a dat demisia din funcţie a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, George Răducu Filipescu.

Acest lucru a fost anunţat după apariţia în presă a unui articol prin care se semnala faptul că aceasta "refuză să consulte copiii aduşi la Urgenţe".

"Părinţii care ajung cu micuţii la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Pediatrie Călăraşi au o mare surpriză. Nimeni nu vine să le consulte copilul, indiferent cât de gravă este starea micuţului. Motivul? Nu există medic de gardă pediatru la UPU. Există doar medic pe Secţia Pediatrie, care, de cele mai multe ori, refuză să coboare la Urgenţe.

Mai mulţi părinţi s-au plâns că la UPU Pediatrie nu este niciun medic de gardă care să le consulte copiii. Eşti întrebat de la uşă: “Internare sau doar consult? Medicul nu coboară doar pentru consultaţie!”. Întrebarea noastră este următoarea: Nu medicul stabileşte dacă se impune internarea în urma unui consult? Cum este posibil să mergi cu un copil la Urgenţe şi medicul să refuze să coboare de pe secţie la consult? Este vorba despre copii! Vineri, 2 octombrie a.c., doctoriţa Minodora Miron, şefa Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a refuzat să coboare la UPU Pediatrie să consulte un copil care prezenta febră, dureri de cap şi de urechi, pe motiv că „vede doar urgenţele 0”."

Vezi întreg articolul pe: http://observatorcl.info/dr-minodora-miron-sefa-sectiei-pediatrie-refuza-sa-consulte-copiii-adusi-la-urgente/

"Eu dacă eram în situaţia asta le dădeam foc sau îi băteam. (…) Ăsta nu este medic" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, George Răducu Filipescu în aceeaşi conferinţă de presă când se discuta despre acest subiect.

Conform siteului http://www.esanatate-calarasi.ro/, Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi are şapte medici specialişti şi 25 de asistente, iar întreaga secţie are 49 de paturi.

 

Comentariile sunt inchise.