Procurorii continuă cercetările în dosarul de delapidare de la ZOO

Media 11:09 pm - 9 august, 2023 0

Biroul de informare și relații cu publicul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași este împuternicit să vă comunice următoarele date, pentru corecta informare a opiniei publice:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași este înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 1288/P/2022, constituit în urma sesizării din oficiu, din data de 20.06.2022, a organelor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Prin ordonanța organelor de cercetare din data de 21.06.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire al săvârșirea infracțiunii de “delapidarea” prevăzută ed art. 295 alin. (1) C.pen.

În cauza mai sus precizată, cercetările se efectuează in rem (cu privire la faptă), fiind desfășurate procedee probatorii în scopul strângerii probelor necesare cu privire la existența infracțiunii, la identificarea persoanelor care au săvârșit infracțiunile și la stabilirea răspunderii penale a acestora.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în nici un fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă răspuns »