Precizări referitoare la arestarea preventivă a unui jandarm din București

Media 9:20 pm - 24 martie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Precizări referitoare la arestarea preventivă a unui jandarm din București

Călăraşi, 24 martie 2021 – Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la arestarea preventivă a unui jandarm din București, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călărași face următoarele precizări:
Subofițerul este anagajatul unității noastre, iar conducerea instituției a cunoscut situația acestuia și a oferit concursul pe tot parcursul cercetărilor desfăşurate de organele de anchetă.
Totodată, menționăm că, în ceea ce îl privește pe subofițer, la nivelul unității au fost luate mai multe măsuri, respectiv: retragerea armamentului individual, executarea unor atribuții în cadrul unității (pentru a nu avea contact cu cetățenii) și introducerea acestuia într-un program de consiliere și monitorizare psihologică.
Precizăm că subofițerul este angajat din iulie 2010, iar la ultima evaluare psihologică, în anul 2020, a fost declarat apt.
Pentru nerespectarea regulamentelor militare, a fost sancționat de patru ori, ultima dată în anul 2018.
Suspendarea activității consiliilor de onoare pe timpul stării de urgență și alertă, precum și existenta unor dosare penale au împiedicat desfășurarea procedurilor interne de aplicare a unor sancțiuni disciplinare pentru comportamentul care aduce atingere onoarei militare.
Acesta este un caz izolat la nivelul unității și condamnăm astfel de comportamente care nu sunt acceptate în relaţiile sociale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi jandarmi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere, încălcarea ordinului de protecţie, două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de unul dintre inculpaţi, respectiv complicitate la infracţiunea de distrugere, faţă de cel de-al doilea inculpat.

În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi a exercitat acte de violenţe faţă de o persoană de sex feminin cu care, la acel moment, avea relaţii similare căsătoriei, provocându-i acesteia multiple leziuni care au necesitat un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior, în scop şicanatoriu, prin folosirea unei substanţe chimice şi ajutat de cel de-al doilea inculpat, a procedat la degradarea autoturismului persoanei vătămate şi a încălcat obligaţiile impuse prin ordinul de protecţie emis în favoarea persoanei vătămate.

Jandarmul mai este acuzat că a lovit şi ameninţat o altă femeie, în timp ce se aflau într-un local public.

De asemenea, el a agresat o a treia femeie, în condiţiile în care aceasta o însoţea pe fiica sa în vederea depunerii unei plângeri penale faţă de inculpat la organele de poliţie.

Primul jandarm a fost reţinut de procurori, iar un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti a dispus miercuri (24.03.2021)  arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile. Mai jos solutia pe scurt:

“Admite propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucuresti, formulată conform art. 224 C.pr.pen. în dosarul nr. 986/P/2020 privind pe inculpatul plt. maj. NICOI MĂDĂLIN-GABRIEL. În baza art.226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 24.03.2021 până la 22.04.2021 inclusiv, a inculpatului plt. maj. NICOI MĂDĂLIN-GABRIEL din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Călărasi (), cercetat pentru săvârsirea infractiunilor de violentă în familie, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. (persoană vătămată POA) si de încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor prev. de art. 38 alin. 1, 4 şi 5 lit. a şi b, dispuse prin ordinul de protecţie, prev. de art. 47 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. În baza art. 226 C.pr.pen. rap. la art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. maj. Nicoi Mădălin-Gabriel pentru perioada menţionată. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat si de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.03.2021, ora 1231, în prezenţa inculpatului.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  1/2021  24.03.2021”

 

Comentariile sunt inchise.