Ziua Internațională a Poeziei

Media 1:28 pm - 25 martie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Ziua Internațională a Poeziei

Pe 21 martie se sărbătorește ”Ziua Internațională a Poeziei” eveniment care a fost marcat la Călărași a doua zi, când o parte din membrii Cenaclului Literar-Artistic ”Pheonix” a susținut la Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” (care le găzduiește activitatea) un frumos recital poetic, citind din creațiile lor.
Într-o atmosferă locală, relaxantă ce parcă prevestea surprizele plăcute ce vor urma, evenimentul a fost deschis de doamna Calciu Simona reprezentantă a bibliotecii, după care președintele cenaclului Adrian Grigoriu a făcut o trecere în revistă cu ultimele acțiuni ale cenaclului făcând și unele referiri la frumusețea enigmaticei poezii foarte scurte, haiku.
Au citit din minunatele lor creații Corina Mihaela Soare, Valentina Popescu, Nelu Chiru, Gheorghe Larisa, Dumitru Nicolae iar Rodica Iacob, membră a cenaclului a citit câteva poezii aparținând Mariei Sârbu și Niculinei Berheci care din motive obiective nu au putut fi prezente la eveniment. La final epigramistul I. Mitea a spus două epigrame completând buna dispoziție.
Am ascultat poezii frumoase, în ton cu anotimpul, gânduri către cei de-aproape și frământări ale sufletului. Prin cupola sălii, dar și prin pereți ei de sticlă se vedeau fulgi mari de zăpadă căzând ușor completând fascinantul eveniment poetic.

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.