Poliţia Română – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Media 2:11 pm - 28 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Română – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Ieri, poliţiştii din Bucureşti au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 110.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 27 august a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Percheziţiile au fost efectuate la sediul şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale vizate,  precum şi la domiciliul persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, cetăţean de naţionalitate străină.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2013 până în prezent, administratorul societăţii comerciale, cu obiect de activitate alimentaţia publică şi comerţ cu produse de panificaţie şi patiserie, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive, derulând tranzacţii artificiale, cu scopul de a evita impozitarea şi de a obţine avantaje fiscale.

De asemenea, verificările efectuate la punctele de lucru ale firmei au evidenţiat faptul că veniturile provenite din vânzări nu ar fi fost înregistrate în totalitate, fiind emise bonuri fiscale doar pentru o parte din mărfurile comercializate.

Prejudiciul estimat este de peste 110.000 de lei.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, comerciale şi fiscale, precum şi documente de proprietate ale unor bunuri ce vor face obiectul măsurilor asiguratorii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de bănuit.

Comentariile sunt inchise.