PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ, OPERAȚIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE EFECTUATE FĂRĂ DREPT ȘI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

Media 11:42 am - 23 decembrie, 2022 0

În urma a 13 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării: o arma neletală, 50 de cartușe neletale, 2.943 de bucăți de articole pirotehnice, 9.420 de țigarete, 79 de articole vestimentare și 760 de litri de substanță lichidă cu miros specific de combustibil.

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în localitatea Dragalina, județul Călărași.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și indisponibilizate următoarele bunuri: o arma neletală de autoapărare, achiziționată din Italia, 50 de cartușe neletale și cantitatea de 85 de kg (2.943 de bucăți) articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3.

Totodată, au fost descoperite următoarele bunuri interzise la deținere: 9.420 țigarete, netimbrate, de diferite mărci, 79 de articole vestimentare, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și 760 de litri de substanță lichidă cu miros specific de combustibil.

Bunurile descoperite cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate și urmează a fi supuse unor constatări criminalistice.

Față de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contraba

Lasă răspuns »