Fostul medic șef al Centrului Medical Județean Călărași trimis în judecată de DNA

Media 9:02 am - 7 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Fostul medic șef al Centrului Medical Județean Călărași trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIULACU TRAIAN-OVIDIU-CRISTINEL, medic șef al Centrului Medical Județean (C.M.J.) Călărași din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (ofițer de poliție cu gradul de comisar șef) la data comiterii faptelor, în prezent pensionar, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:

– abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (200 de acte materiale)
– fals intelectual, în formă continuată (200 de acte materiale),
– uz de fals, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2009- februarie 2010, inculpatul Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, în calitate de medic de familie, șef al C.M.J. Călărași din cadrul M.A.I., a întocmit în fals 200 de rețete medicale cu regim special, în numele unor ofițeri și agenți de poliție înscriși pe listele sale de pacienți, în majoritate pensionari, fără ca aceștia să fie consultați, fără să fi primit rețetele sau fără să fie beneficiari ai medicamentelor prescrise.
 
Inculpatul a completat aceste rețete și la rubrica persoanei asigurate și le-a folosit la o farmacie din municipiul Călărași, de unde a ridicat medicamentele prescrise.
 
Costul medicamentelor obținute în acest mod de către inculpat și de alte persoane, în valoare de 40.669,80 lei, a fost suportat din bugetele Casei Medicale OPSNAJ din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Centrului Medical Județean Călărași din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, instituții care s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma menționată mai sus.
 
Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului. 
 
Inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare, în cursul lunii martie 2012 (detalii în comunicatul nr. 139/VIII/3 din 12 martie 2012). În cursul lunii aprilie 2012, Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Călărași.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.