Curtea de Apel București a respins definitiv acțiunea social democratului Ilie Răzvan Meseseanu prin care a contestat raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate.
În luna decembrie 2011, Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MESEȘEANU Răzvan Ilie, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, Județul Călărași.
În urma evaluărilor demarate la 27.05.2011, s-au constatat următoarele:
MESEȘEANU Răzvan Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2008-29.01.2009, întrucât a deținut simultan atât funcția de Viceprimar al Municipiului Călărași, cât și calitatea de comerciant persoană fizică la “MESEȘEANU RĂZVAN ILIE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. 1, lit. g) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției cu modificările și completările ulterioare.
La data de 19.06.2008, MESEȘEANU Răzvan Ilie a fost validat în funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, totodată, fiind ales și în funcția de Viceprimar al Municipiului Călărași.
În perioada 14.10.2005 – 08.06.2011, MESEȘEANU Răzvan Ilie a deținut calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul “MESEȘEANU RĂZVAN ILIE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”.
Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 87, alin. 1, lit. g) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, “funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu: (…) calitatea de comerciant persoană fizică. Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secțiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcțiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.
Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.
Soluția C.A.B. poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Comentariile sunt inchise.