Firma lui Ovidiu Tender caută petrol și gaze in județul Călărași

Media 6:44 pm - 1 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Firma lui Ovidiu Tender caută petrol și gaze in județul Călărași

Prospecțiuni S.A.,  firma controlată de  renumitul om de afaceri Ovidiu Tender, una din cele  mai mari firme din lume în domeniul căutării de petrol și gaze face forări în județul Călărași. Care sunt locațiile și  modul în care se desfășoară prosecțiunile, nici autoritățile județene nu știu prea mult.  Întrebat despre acest aspect președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu  a recunoscut că a auzit despre această firmă că-și desfășoară activitatea în județul nostru și a cerut  Instituției Prefectului să controleze aspectele de legalitate  privitoare la activitatea firmei Prospecțiuni S.A. pe teritoriul județului nostru. Un lucru este cert. Această firmă a închiriat camere  la Hotelul Călărași unde sunt cazati muncitorii și specialiștii săi , iar de la Consiliul Județean a închiriat câteva spații la Centrul de Afaceri de la Chiciu pentru birouri. Chestionat pe această temă, prefectul George Iacob ne-a spus că a verificat condițiile în care această firmă își desfășoară activitatea în județul nostru precizând:

,, Am stat de vorbă cu  reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului și cu cei de la Garda de Mediu și mi-au precizat că firma Prospecțiuni S.A. a obținut avizele necesare iar a activitatea sa se desfășoară în condiții de legalitate. În plus, mă bucur că o firmă de mare anvergura a creat locuri de muncă la Călărași, aducând în felul acesta venituri suplimentare la Bugetul de Stat.” a spus prefectul George Iacob.

Până aici nimic de comentat, însă rămân mai multe semne de întrebare la care vom primi răspunsuri în demersul nostru jurnalistic pe care îl vom iniția. Rămâne de văzut dacă această firmă a încheiat contracte de concesiune cu proprietari terenurilor în vederea acordării unor despăgubiri și dacă primăriile  pe raza cărora se fac forările au dat autorizațiile  necesare. În edițiile viitoare ale ziarului nostru  vom da mai multe detalii pe această temă.  (sursa: Evenimentul de  Călărași)

Comentariile sunt inchise.