IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 6:37 pm - 1 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Transportul de marfă, verificat de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier Călărași au desfășurat o acțiune în ziua de 30 ianuarie a.c., care a vizat verificarea legalității transportului de mărfuri și a modul în care conducătorii vehiculelor de transport marfă înțeleg să respecte regulile de circulație. 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat 50 de conducători auto ai astfel de vehicule, fiind depistate și sancționate 13 încălcări ale regulilor de circulație și a celor legate de respectarea timpilor de odihnă și de conducere.

Au fost reținute 2 certificate de înmatriculare, valoarea sancțiunilor aplicate conducătorilor auto și operatorilor de transport fiind de 18.290 lei.

Exemple:

– R. Gheorghe, de 45 ani, din comuna Chiselet, care conducea o autospecială cu remorcă, transporta în cabină mai multe persoane decât numărul de locuri și utiliza în mod incorect diagrama tahograf, datele înregistrate de acest aparat fiind viciate. La controlul stării tehnice a vehiculelor s-au constatat defecțiuni la sistemul de rulare, anvelopele celor două vehicule fiind fie uzate, fie necorespunzătoare.
Pentru aceste nereguli, polițiștii l-au sancționat cu amenzi în valoare totală de 5700 lei.

– Un operator de transport din municipiul Oltenița, care deține și utilizează vehicule în procesul de pregătire practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 11.820 lei, pentru nerespectarea obligațiilor de a verifica starea tehnică a vehiculelor și încălcarea legislației în domeniul respectării timpilor de odihnă/conducere.  

 
Dor Mărunt – suspecți de comiterea mai multor furturi din locuințe, reținuți de polițiști

Pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt din locuință, polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției Rurale Dor Mărunt au efectuat ieri trei percheziții domiciliare la locuințele lui P. Andrei, de 20 ani, P. Daniel, de 17 ani, și P. Ilie, toți din comuna Dor Mărunt.

La locuința lui P. Andrei au fost găsite un televizor color și două unelte electrice, bunuri care fac obiectul dosarului penal, fiind sustrase în urmă cu o seară din locuința unui localnic. Polițiștii au depistat la locuința suspectului și alte unelte și componente ale acestora, un sistem home-cinema, două butelii de aragaz și cablu telefonic, care au fost sustrase în cursul decembrie din locuințele și gospodăriile altor persoane din localitate.

În continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au luat față de P. Andrei și P. Daniel măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei doi suspecți au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași, urmând să fie prezentați astăzi Judecătoriei Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.

Comentariile sunt inchise.