Două noi substații SMURD în județul Călărași

Media 7:42 pm - 21 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Două noi substații SMURD în județul Călărași
Localitățile Budești și Chiselet din județul Călărași beneficiază în prezent de Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (S.M.U.R.D.), structuri specializate de intervenție, care vor funcționa în cadrul a două subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași.
 
La acest moment inaugural, au fost prezenți inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă dr. Ioan Baș și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, doctor Raed Arafat, care s-au alăturat comenzii inspectoratului și oficialităților locale și județene participante la eveniment.
 
Cetățenii celor două localități, precum și vecinii acestora, vor beneficia de serviciile rapide și de calitate ale paramedicilor SMURD, absolvenți ai unui curs de specialitate privind acordarea primului ajutor medical în situații de urgență, care sunt pregătiți să se dedice nobilei misiuni pentru care au optat, aceea a salvării vieții semenilor lor.
 
“Adăugăm, așadar, astăzi, încă două echipaje la Călărași celor peste 230, care funcționează în România. Este un lucru bun pentru comunitate, este momentul în care îmi exprim încrederea că acești tineri vor arăta că au dobândit cunoștințele necesare pe timpul pregătirii lor, pentru a face față în lupta cu secundele”, a menționat general de brigadă dr. Ioan Baș în deschiderea festivității.

Fiecare din cele două substații are în dotare o ambulanță SMURD (tip B2), încadrată cu 15 paramedici, deservind, în total, o populație de aproximativ 60.000 de locuitori.

Substațiile SMURD se alătură celorlalte cinci existente, deja, la nivelul județului Călărași, în cadrul subunităților de intervenție de la Călărași, Dragalina, Lehliu Gară, Oltenița și Borcea.

“Au fost eforturi deosebite ca să operaționalizăm aceste unități SMURD și adresez mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă materializarea acestui deziderat”, a concluzionat oficialul I.G.S.U.

Dezvoltarea celor două echipaje noi s-a realizat din fonduri structurale prin Programul Regional de Dezvoltare și fonduri alocate de Ministerul Sănătății, cu sprijinul IGSU și al autorităților publice locale.

“Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgență și în viitor, în special în pregătirea personalului medico-sanitar. Vom continua înființarea punctelor de ambulanță și SMURD pentru a acoperi timpii de reacție”, a declarat Raed ARAFAT, secretar de stat în ministerul Sănătății, cu ocazia inaugurarii celor două stații din județul Călărași.

De asemenea, prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, a declarat:
„Vreau să încep prin a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru că ne-a trimis în România un tânăr care să studieze medicina. Tânărul Arafat, care cu mulți ani în urmă, a studiat medicina în România, s-a lipit de România și a devenit un român adevărat și pasionat de meseria lui. Îi mulțumim pentru că a devenit român și este român de-al nostru. Cred că primul pas pe care l-am făcut spre Europa este crearea acestui SMURD, care, la nivel național, a devenit o operă de artă, care, încet, dar nu peste mult timp, va fi definitivat și în județul Călărași. Avem șapte centre SMURD, probabil că vom mai face unul sau două și în acest an, iar SMURD Călărași se va integra în SMURD-ul național ca un echipaj complet. Domnule Arafat, domnule general, domnule inspector-șef, vă mulțumesc că dați atenție cetățenilor din județul Călărași, având grijă de ei în fiecare clipă. Sunt alături de dumneavoastră și vă garantez că, tot timpul, Consiliul Județean Călărași va fi un sprijin pentru activitatea dumneavoastră.”
 
Totodată, colonelul Daniel Popa, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași a declarat:
„Aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte Răducu Filipescu pentru sprijinul acordat și pentru sprijinul promis pentru operaționalizarea a cel puțin încă unei substații SMURD, care ar fi necesară în orașul Fundulea. Am reușit, prin operaționalizarea celor două unități SMURD de la Budești și Chiselet, să asigurăm și în această parte a județului un răspuns operativ și eficient la nevoile cetățenilor, să creștem calitatea serviciilor asigurate.”

Comentariile sunt inchise.