Seminar tehnico-științific “Actualități în managementul deșeurilor agroalimentare”

Media 6:16 pm - 22 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Seminar tehnico-științific “Actualități în managementul deșeurilor agroalimentare”
Marți, 19 februarie, s-a desfășurat la Călărași seminarul tehnico-științific “Actualități în managementul deșeurilor agroalimentare” găzduit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Călărași.
 
Seminarul a fost organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare –IBA Bucuresti în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Călărași și a reunit peste 30 de persoane interesate de ultimele noutăți în domeniul managementului deșeurilor agroalimentare.
 
În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Marian Drăgan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Călărași, care a ținut să sublinieze importanța adoptării celor mai noi și mai “verzi” strategii de management al deșeurilor agroindustriale pentru dezvoltarea unei agriculturi și a unei industrii mai prietenoase cu mediul.
 
Prezentările au fost susținute de Presentacion García Gómez de la National Technological Canned Food and Food Products Research Business- CTC SPAIN. Au fost prezentate o serie de noutăți și metode inovatoare din managementul deșeurilor provenind din industria agroalimentară: dezvoltarea noilor containere active cu aditivi naturali obținuti din deșeuri agroalimentare, proiectul Satin – Controlul saturării structurilor alimentare obținute prin procese inovatoare, ca sprijin în managementul greutății corporale a consumatorilor, Agrowaste – Strategii sustenabile pentru managementul integrat al deșeurilor agroindustriale.
 
Seminarul din 19 februarie face parte din proiectul “Îmbunătățirea capacității de ocupare a forței de muncă în regiunea Sud Muntenia, utilizând metode inovative de formare profesională” proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul derulat sub sloganul “Găsește cu noi drumul!” se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă: tineri șomeri de lungă durată, persoane inactive pe piața muncii, din regiunea Sud Muntenia – Călărași.
 
Proiectul este implementat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare împreună cu partenerii săi: Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Călărași, National Technological Canned Food and Food Products Research Business- CTC SPAIN, Houston NPA și SIVECO România SA.
 
“Acesta este cel de-al doilea eveniment de factură tehnico-științifică de nivel înalt pe care IBA îl organizează în zonă. Seminarul face parte din politica de diseminare științifică generală a IBA, prin care sunt prezentate rezultatele unor colaborări transnaționale către experți din toate regiunile. În aprile vom continua acest proiect cu o acțiune nouă.” a declarat Sorin Iorga, manager proiect, INCDBA.
 
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare a fost înființat ca unitate cu personalitate juridică în anul 2000 ca institut de cercetări în industria alimentară, fiind în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, ca instituție extrabugetară cu venituri obținute integral din:
•          Proiecte în programe naționale și internaționale de cercetare – prin competiție;
•          Proiecte în programe de cercetare prioritare – prin licitație;
•          Comenzi și contracte de prestări servicii în domeniile sale de activitate (analize de laborator, producție, consultanță etc).
www.bioresurse.ro
 
Persoană de contact: Alexandra Nistoroiu, PR Eecutive, Houston NPA, 0729144261
alexandra.nistoroiu@houston.ro

Comentariile sunt inchise.