DNA – Propunere de arestare preventivă – luare de mită – PT Neamţ

Media 3:39 pm - 5 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru DNA – Propunere de arestare preventivă – luare de mită – PT Neamţ

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au dispus, la data de 4 februarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul BARZAGHIDEANU OVIDIU CONSTANTIN, agent de poliţie judiciară în cadrul Postului de Poliţie Dumbrava Roşie – I.P.J. Neamţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
Inculpatul, aflat în stare de reţinere, va fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 5 februarie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
​La data de 17 decembrie 2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Barzaghideanu Ovidiu Constantin a oprit pentru control un autoturism condus de către un martor, comunicând-i acestuia faptul că urmează să îl sancţioneze contravenţional pentru că avea aplicată folie neomologată şi nu deţinea rovinietă.
​Ulterior, inculpatul i-a solicitat şi a obţinut suma de 100 lei pentru a-i permite martorului să plece fără a-l mai sancţiona contravenţional.
​Pe parcursul cercetărilor penale procurorii au beneficiat de sprijinul I.P.J. Neamţ şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

​Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.