ACȚIUNE DE PREVENIRE, DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI, ÎN ZONA „10 NIVELE” DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Media 1:54 pm - 27 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE DE PREVENIRE, DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI, ÎN ZONA „10 NIVELE” DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Călărași și polițiști de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Călărași s-au întâlnit astăzi cu cetățeni ai comunităților de romi, care locuiesc în zona „10 nivele” din Municipiu, în cadrul unei acțiuni de prevenire a delincvenței și victimizării acestora.

Activitatea s-a desfășurat la sediul unei asociații de proprietari din zonă, unde polițiștii i-au îndemnat pe cetățenii prezenți să conștientizeze că educația este un element esențial în formarea socială și profesională a fiecărei persoane, să ia măsuri de integrare a minorilor în programul unităților de învățământ și de evitare a abandonului școlar. 

Au fost abordate probleme legate de efectuarea demersurilor în vederea obținerii actelor de identitate, atât ale minorilor, care au împlinit vârsta de 14 ani, cât și ale adulților, cărora le-a expirat termenul de valabilitate a documentelor.

Pentru creșterea gradului de siguranță în aceste comunități, polițiștii au discutat cu privire la măsurile care trebuie întreprinse pentru prevenirea actelor de vagabondaj, prostituție sau cerșetorie și a delincvenței juvenile.

Persoanele prezente au fost îndrumate să apeleze la instituțiile statului pentru rezolvarea conflictelor de orice gen, care apar în interiorul comunității sau în afară.

Pentru prevenirea furturilor din locuințele lăsate nesupravegheate, în perioada în care proprietarii sunt plecați pentru perioade mai lungi de timp în străinătate, polițiștii le-au recomandat să ia măsuri suplimentare de pază a imobilelor. 

Comentariile sunt inchise.