În perioada 3 – 6 septembrie lotul sportiv al I.S.U. Călărași participă la faza națională a concursurilor profesionale ale serviciilor pentru situații de urgență, care se va desfășura în județul Bacău

Media 2:02 pm - 27 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru În perioada 3 – 6 septembrie lotul sportiv al I.S.U. Călărași participă la faza națională a concursurilor profesionale ale serviciilor pentru situații de urgență, care se va desfășura în județul Bacău

În perioada 03 – 06 septembrie 2013, I.G.S.U. și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al județului Bacău organizează faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, la această etapă participând cele mai bune 12 loturi sportive ale inspectoratelor pentru situații de urgență din România.
Se vor înfrunta în această manifestare sportivă dedicată pompierilor militari loturile județelor: Bacău, Suceava, Iași, Neamț, Botoșani, Mehedinți, Mureș, Bihor, Timișoara, Călărași, Sibiu și al municipiului București.
Cele 4 probe de „foc”, care compun competiția serviciilor profesioniste pentru situații de urgență sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4 x 100 metri” și „Dispozitivul de intervenție la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacție și nu în ultimul rând multă îndemânare.
Pompierii militari din Călărași au avut pregătirea, ambiția și tăria de caracter de a câștiga de 6 ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unități cu rezultate deosebite și pregătire profesională de invidiat.
În anul 2000 pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009 și 2011 au fost tot acolo. În 2012, faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situații de urgență a fost desfășurată la Călărași, iar lotul nostru a obținut un onorant loc II, la doar câteva sutimi de secundă de lotul I.S.U. Bacău.
Pompierii militari care vor reprezenta județul nostru la această prestigioasă competiție de tradiție a „ostașilor de foc” sunt următorii: maior Păduraru Adrian (șef de lot), plutonier adjutant Oloianu Doru (antrenor), plutonier major Avram Mădălin (concurent), plutonier adjutant Stoiciu Ionuț (concurent), plutonier major Moraru Adrian (concurent), plutonier Popescu Ștefăniță (concurent), plutonier Rucăreanu Daniel (concurent), plutonier Șerban Petruț (concurent), plutonier Căciulă Răduț (concurent), plutonier Oprea Tiberiu (concurent), plutonier Dinu Nicușor (concurent), plutonier Ioniță Georgian (concurent) și plutonier Vârban Marian (concurent)

Comentariile sunt inchise.