SUSPECȚI DE ÎNȘELĂCIUNE, PRIN METODA „ACCIDENTUL”, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI

Media 8:02 am - 24 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru SUSPECȚI DE ÎNȘELĂCIUNE, PRIN METODA „ACCIDENTUL”, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI

Prin extinderea cercetărilor efectuate după prinderea în flagrant de ieri după-amiază a celor trei persoane, care au încercat să înșele un bătrân, de 85 de ani, din comuna Ileana, prin metoda „accidentul”, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au reușit să documenteze și să rețină în sarcina suspecților săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii Poliției Orașului Lehliu Gară, Secției de Poliție Rurală Tămădău Mare și Postului de Poliție Ileana au prins în flagrant ieri trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, toți din județul Călărași, în momentul în care s-au prezentat, în urma mai multor convorbiri telefonice anterioare, la locuința unui bărbat de 85 ani, din comuna Ileana, județul Călărași, căruia i-au solicitat 7.000 de lei.

Aceștia susțineau că suma îi este necesară nepotului victimei, care a fost implicat într-un accident rutier.

Prin extinderea cercetărilor efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, în sarcina lui F. Lucica, de 41 ani, din municipiul Călărași, lui V. Constantin, de 38 ani, și lui D. Cristian, de 29 ani, ambii din comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, s-a reținut săvârșirea a trei fapte de înșelăciune cu același mod de operare.

Faptele au fost comise în perioada 16 – 23 iulie a.c., în dauna a trei persoane vârstnice din localitățile Lehliu – Gară, Belciugatele și Ileana, pe care le-au deposedat de sume cuprinse între 600 și 12500 lei.

Suspecții au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză vor fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului produs.

Pentru prevenirea victimizări prin înșelăciunile cu acest mod de operare, polițiștii recomandă:

 Nu acționați imediat sub impactul emoțional cauzat de primirea unei astfel de știri
 Nu trimiteți bani care vă sunt solicitați în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luați legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
 Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier: cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare
 Dacă sunteți contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați polițiștii pentru a vă acorda sprijin!

Comentariile sunt inchise.