Suspecți de furt de cablu telefonic, arestați preventiv

Media 5:57 pm - 8 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Suspecți de furt de cablu telefonic, arestați preventiv

Magistrații Judecătoriei Călărași au emis joi seară cinci mandate de arestare preventivă pe numele suspecților prinși în flagrant de polițiști, după ce au fost urmăriți și a fost folosit armamentul din dotare, informează IPJ Călărași.

Polițiștii i-au prezentat în această după-amiază instanței de judecată pe R. Petre, de 39 ani, T. Vasile, de 35 ani, C. Ion, de 37 ani, și M. Marian, de 24 ani, toți din comuna Dragalina, prinși în flagrant de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași, în noaptea de 06/07 noiembrie a.c., în timp ce săpau un șanț lung de peste 300 m, în apropierea stației de cale ferată Ciulnița, pentru a sustrage cablu telefonic.

Pentru prinderea acestora, polițiștii au fost nevoiți să-i urmărească pe câmp, pe o distanță de peste un km și prin canale cu apă, și să folosească armamentul din dotare, cu care au executat peste 30 de focuri de avertisment, fără a produce victime.

În urma efectuării cercetării la fața locului, s-a constatat că a fost săpat un șanț pe o lungime de aproximativ 120 m, în continuarea altuia cu urme mai vechi în lungime de peste 250 m, reușind astfel decopertarea cablurile. La fața locului au fost găsite abandonate mai multe unelte de săpat, instrumente de tăiat și un atelaj hipo, bunuri care au fost indisponibilizate pentru cercetări.  

Cei patru suspecți au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.
           
Pe numele celui de-al cincilea suspect, care se sustrage cercetărilor a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, fiind căutat în continuare de polițiști pentru a fi încarcerat.

Comentariile sunt inchise.