Poliţia Română – REŢINUT PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Media 9:29 pm - 9 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Română – REŢINUT PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au reţinut administratorul unei firme, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 100.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 8 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgu Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2008 – iunie 2012, reprezentantul unei societăţi comerciale ar fi ascuns sursa impozabilă pentru a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Acesta ar fi declarat organelor fiscale un salariu mai mic decât cel negociat şi acordat efectiv angajaţilor.

Diferenţa dintre cele două sume ar fi fost virată angajaţilor, în acelaşi cont, dar disimulat, sub forma unor depuneri de numerar, efectuate de alţi angajaţi sau foşti angajaţi ai societăţii ori de titularii conturilor.

Prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat este de 125.087 de lei.

Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Comentariile sunt inchise.