PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

Media 11:43 am - 2 noiembrie, 2018 Comentariile sunt închise pentru PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

Astăzi, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Stuctura Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în 3 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracțional ar fi acționat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacționare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăți/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata unor taxe și impozite către bugetul de stat, precum și în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziții nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Preudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 40.000.000 de lei.

Una dintre perchezițiile in cauza se efectuează la imobilul lui Cristi Borcea.

Comentariile sunt inchise.