Poliţia Română – PERSOANE DATE ÎN URMĂRIRE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

Media 10:43 am - 29 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Română – PERSOANE DATE ÎN URMĂRIRE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

În ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, au fost identificate 181 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 21 – 27 august a.c., poliţiştii din întreaga ţară au depistat 139 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 81 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 42 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea 30 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, 7 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar pe numele alteia era emisă o sentinţă penală de internare.

Exemple:

■Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Bistriţa – Năsăud au depistat, la data de 21 august a.c., un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Bistriţa – Năsăud, urmărit naţional pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Cel în cauză a fost încarcerat.

■ Un bărbat, de 42 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 11 ani pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori a fost depistat de poliţişti şi încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Comentariile sunt inchise.