Poliţia Română – ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE, PENTRU SALVAREA DE VIEŢI OMENEŞTI

Media 10:41 am - 29 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Română – ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE, PENTRU SALVAREA DE VIEŢI OMENEŞTI

În perioada 17 – 23 august a.c., peste 1.300 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au folosit 435 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea a făcut parte din Calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor statelor membre.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 391 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi de altă natură şi au aplicat 27.428 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au reţinut 746 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h.


~ * ~

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Comentariile sunt inchise.