Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.200 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

Media 12:46 pm - 24 februarie, 2020 Comentariile sunt închise pentru Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.200 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat trei cetăţeni români care pescuiau, pe canalul Scoiceni, pe direcția km. fluvial 403, cu plase interzise de lege şi fără autorizație de pescuit.
​La data de 22.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au depistat pe canalul Scoiceni, pe direcţia Km. flv. 403 al Dunării, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 51 și 66 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, de pe un pat confecţionat artizanal din lemn, aşezat pe două camere auto, tip tractor, folosind mai multe plase.
​În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau trei plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 1.200 m, interzise de lege.
​Au fost ridicate în vederea confiscării, plasele, în valoare de aproximativ 3.360 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” , „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, i şi k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Comentariile sunt inchise.