PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR DE POLIŢIŞTI

Media 2:15 pm - 10 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au dispus, de la începutul anului 2015, măsuri pentru supraveghere judiciară în 129 de cazuri în care au fost luate măsuri preventive neprivative de libertate.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii din Călăraşi au efectuat periodic activităţi de verificare a modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora au sesizat instanţa competentă.

În perioada ianuarie – octombrie 2015, au fost dispuse 129 de măsuri preventive neprivative de libertate, din care 108 de control judiciar şi 21 arest la domiciliu.

Ca urmare a activităţilor efectuate de poliţişti, pentru 26 persoane faţă de care au fost dispuse măsuri de arestare, condamnare cu executarea pedepsei închisorii sau internare, toate mandatele emise de instanţă au fost puse în executare, persoanele în cauză fiind depuse în centrele de reţinere.

În prezent, poliţiştii din Călăraşi desfăşoară activităţi specifice de supraveghere faţă de 90 persoane, dintre care 82 aflate în control judiciar şi 8 în arest la domiciliu, urmărindu-se respectarea de către acestea a măsurilor dispuse de organul judiciar.

 

Cu titlu de exemplu :

– Ca urmare a încălcării sarcinilor stabilite (depăşirea limitelor teritoriale ale judeţului şi neprezentarea la poliţie, potrivit programului de supraveghere) prin măsura controlului judiciar şi a sesizărilor motivate ale poliţiştilor, înaintate instanţei competente, un bărbat a fost arestat preventiv.

 

– În urma unor activităţi de cercetare privind pe un bărbat din municipiul Călăraşi, aflat sub control judiciar, poliţiştii au constatat că, în timpul executării acestei măsuri, persoana a încălcat interdicţiile impuse de organul judiciar, respectiv acelea de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Călăraşi şi de a lua legătura sau de a comunica cu anumite persoane.

Astfel, poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu privire la încălcarea obligaţiilor impuse, iar instanţa de judecată a dispus schimbarea măsurii controlului judiciar în măsura arestării preventive.

 

– În baza datelor obţinute de poliţiştii din Călăraşi şi a colaborării cu poliţiştii din Constanţa, a fost prins pe raza municipiului Constanţa, un bărbat din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, aflat sub control judiciar.

Persoana, urmărită naţional ca urmare a sustragerii de la executarea a 2 ani şi două luni de închisoare, a fost depusă în penitenciar.

Comentariile sunt inchise.