PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI, PROXENETISM ȘI ACT SEXUAL CU UN MINOR

Media 10:05 am - 24 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI, PROXENETISM ȘI ACT SEXUAL CU UN MINOR

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Pitești şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori, proxenetism și act sexual cu un minor.

La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița, Prahova și a municipiului București, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori, proxenetism și act sexual cu un minor.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, cei în cauză ar fi recrutat, transportat și adăpostit mai multe minore instituţionalizate, provenite dintr-un centru de minori de pe raza municipiului Târgoviște, pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale.

De asemenea, din investigațiile efectuate a mai reieșit că o femeie, în calitate de supraveghetor a centrului de asistență socială i-ar fi ajutat pe cei în cauză să exploateze sexual două minore.

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi conduse 60 de persoane, pentru audieri și luarea măsurilor legale ce se impun.

La activități au mai participat polițiști ai Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Dâmbovița, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, precum și jandarmi.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

Comentariile sunt inchise.