PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

Media 6:21 pm - 14 ianuarie, 2023 Comentariile sunt închise pentru PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

Polițiștii călărășeni au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a două persoane bănuite de proxenetism.

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat 3 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy”, apoi le-ar fi determinat să practice prostituția pe teritoriul României, Franței, Spaniei, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În urma totalizării sumelor de bani trimise în țară prin transferuri financiare, a rezultat faptul că persoanele în cauză au efectuat 244 de transferuri, în valoare de 79.655 de euro, 10.439 de lire sterline și 112.409 de lei.

Față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, față de o femeie, de 45 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

Ulterior, la data de 13 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați procurorului de caz care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Comentariile sunt inchise.