IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 6:00 pm - 3 februarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Evenimente rutiere, produse pe raza județului

În după-amiaza de 31 ianuarie a.c., C. Cătălin, de 23 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, a condus un autoturism marca Opel, pe raza comunei Modelu, județul Călărași, și a surprins și accidentat un minor de 11 ani, din localitate, care traversa strada în fugă, prin loc nepermis. Copilul a alunecat pe partea carosabilă, lovindu-se de autoturism.

Minorul a fost transportat la Spitalul Județean Călărași, pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

·                             

În seara de 01 februarie a.c., după ora 18:00, pe D.J. 301, în afara localității Podul Pitarului, comuna Plătărești, O. George, de 21 ani, din comuna Gălbinași, a condus un autoturism marca Opel și, la intersectarea cu calea ferată simplă, fără bariere, nu a respectat semnificația indicatorului, fiind acroșat de trenul personal care se deplasa pe ruta Oltenița – București.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui T. Petre, de 57 ani, din comuna Gălbinași, pasager în autoturism.

Nu au fost înregistrate întârzieri în ceea ce privește circulația trenurilor.

Conducătorul auto și conducătorul garniturii au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

·                             

În dimineața de 02 februarie a.c., ora 06.55, Postul de Poliție Frumușani a fost sesizat prin SNUAU112 cu privire la faptul că pe DN 4 a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului s-a constatat că, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, V. Marin, de 57 ani, din București, a surprins și accidentat grav pe pietonul B. Constantin, de 33 ani, din comuna Frumușani.

Conducătorului auto și pietonului le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru determinarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Recomandări adresate de polițiști pentru reducerea victimizării din accidente de circulație:

Polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule, mai ales în condițiile unui carosabil umed sau acoperit cu gheață!

În zilele cu precipitații, conducătorilor auto li se recomandă să fie mai atenți la pietoni, întrucât aceștia sunt mai puțin prudenți în ceea ce privește asigurarea la traversarea străzii!

Pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță!

Traversați strada doar pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, doar la culoarea verde! 

Comentariile sunt inchise.