În data de 13 august, la sediul inspectoratului, ora 10.00 Pompierii călărășeni organizează Ziua Porților Deschise

Media 1:52 pm - 8 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru În data de 13 august, la sediul inspectoratului, ora 10.00 Pompierii călărășeni organizează Ziua Porților Deschise

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marți 13, organizează “Ziua informării Preventive”..
Acțiunile dedicate acestei zile se desfășoară sub sloganul “Preveniți ghinionul”, iar activitățile informativ – educative ce vor avea loc urmăresc, în fapt, conștientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.
Cadrele Inspecției de Prevenire au ales, de această dată, să conștientizeze opinia publică asupra acelor tipuri de situații de urgență care se produc mai des pe raza județului nostru, incendii și inundații.
Se vor desfășura în data de 13 august a.c., mai multe activități de informare preventivă în localitățile Călărași, Oltenița și Lehliu Gară, prilej cu care, cadre ale inspectoratului vor distribui pliante și ghiduri informative cu măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor și materiale informative privind adoptarea unui comportament corespunzător în cazul producerii unor situații de urgență (incendii, inundații, cutremure, accidente tehnologice și altele).
În zona Orizont, din municipiul Călărași, împreună cu reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Călărași, cadre ale Inspecției de Prevenire (structură de specialitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași) vor amenaja și un punct de informare a cetățenilor, unde doritorii vor putea procura o serie de pliante și materiale informative ce conțin măsuri și de prevenire pentru o arie largă de situații de urgență.
De asemenea, marți, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași își va deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată și tehnica de intervenție, cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.
În același context, cei care vor avea plăcerea să ne viziteze și să ne cunoască, vor putea intra în contact cu pompierii salvatori și paramedicii SMURD, iar de această dată, cu prilejul derulării „Zilei Informării Preventive”, vizitatorii se vor bucura și de prezentarea unor exerciții demonstrative specifice de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență, simulare misiune de căutare-salvare a persoanelor și multe altele.
Această inițiativă a pompierilor se înscrie într-un lung șir de activități derulate pe linia informării preventive, al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare („F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și „R.I.S.C. – Renunță. Improvizațiile sunt Catastrofale”), menite să conștientizeze cetățenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice situațiilor de urgență, crearea comportamentului preventiv și atitudinii pro-active în rândul comunității în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași
Plt. maj. Tătăranu Ștefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.