Guvernul ia măsuri pentru continuarea serviciilor de transport persoane între București și localitățile din Ilfov

Media 10:02 pm - 30 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Guvernul ia măsuri pentru continuarea serviciilor de transport persoane între București și localitățile din Ilfov

Valabilitatea licențelor de traseu și programul de transport, în baza cărora se efectuează servicii regulate de transport de persoane între București și localitățile județului Ilfov, au fost din nou prelungite cu un an, până la 31 decembrie 2016, potrivit unei Ordonanțe adoptate astăzi de Guvern.

Actul normativ asigură cadrul legal pentru continuarea acestei activități de către operatorii economici, în condițiile în care, potrivit Autorității Metropolitane de Transport București sunt înregistrați zilnic circa 110.000 de călători.

Autoritatea Metropolitană de Transport București nu acordă compensații, scutiri de redevență sau alte fonduri din surse de stat operatorilor de transport pentru prestarea serviciului de transport public local în zona metropolitană București.

Măsura prelungirii valabilității licențelor de traseu și programului de transport rutier de persoane între București și localitățile din Ilfov a fost necesară pe de o parte ca urmare a Hotărârii nr. 747 din 18 aprilie 2014, pronunţată de Tribunalul Buzău, prin care s-a dispus suspendarea programelor de transport public de persoane cu autobuzele prin servicii regulate, între unităţile administrativ – teritoriale în zona metropolitană Bucureşti 2014-2020. Pe de altă parte, în prezent există pe rolul Curții de Apel CA București dosarul cu nr. 1027/2/2014 unde, pe fond, s-a admis acțiunea împotriva A.M.T.B. și s-a anulat programul de transport al A.M.T.B., sentința fiind atacată cu recurs la I.C.C.J., în data de 18.02.2015, cauza aflându-se în procedura de filtru.  În aceste condiții, până la judecarea în fond a cauzei, a fost necesară măsura legislativă adoptată astăzi de Guvern, pentru asigurarea în continuare a serviciilor de transport în această zonă, în condiţii de legalitate.

 

Informații suplimentare:

Prin Legea nr. 225/2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2013 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programelor de transport judeţean, a fost stabilită în mod expres valabilitatea programului de transport de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov. Ulterior, prin Legea nr.172/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2014 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, valabilitatea licenţelor de traseu şi a programului de transport de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2015.

Biroul de presă

Comentariile sunt inchise.