Doctora din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare organizată la nivelul Casei de Pensii Călăraşi şi asistenta sa acuzate de luare de mita, cercetate sub control judiciar

Media 5:06 pm - 21 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Doctora din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare organizată la nivelul Casei de Pensii Călăraşi şi asistenta sa acuzate de luare de mita, cercetate sub control judiciar

Doctora din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare organizată la nivelul Casei de Pensii Călăraşi şi asistenta sa care au fost prinse joi în timp ce luau mită au fost puse sub control judiciar după ce instanța a respins vineri propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestora.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Călăraşi, judecător Gabriela Tănase a declarat vineri, pentru mediacalarasi.ro, că instanța a dispus pentru ambele persoane controlul judiciar pe o perioadă de 60 zile.
Potrivit sursei citate, în acest caz procurorii au contestat decizia Tribunalului Călăraşi, urmând ca aceasta să fie analizată de Curtea de Apel București.

Doctora Soare Mariana – din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare organizată la nivelul Casei de Pensii Călăraşi și asistenta medicală Stan Julieta au fost surprinse joi în timp ce primeau bani şi bunuri de la pacienţii pe care îi consulta în vederea avizării dosarelor acestora de pensionare pe motiv de boală.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi în cauză se fac cercetări faţă de medicul Soare Mariana şi asistentului medical Stan Julieta (din cadrul aceluiaşi cabinet) pentru infracţiuni de luare de mită (prev.de art. 289 alin.1 C.p. rap la art.6 din Legea 78/2000) în formă continuată, reţinându-se că, cele două cadre medicale, în mod repetat, în perioada iunie – august 2015, au primit cu titlu de mită diverse sume de bani (cuprinse între 50 lei  şi 300 lei) şi bunuri de la pacienţi în vederea avizării dosarelor de pensionare pe caz de boală.   

Facem precizarea că începerea urmăririi penale (respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale/trimiterea în judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Comentariile sunt inchise.