DIRECTOAREA DE LA ZOO ESTE URMĂRITĂ DE GHINION?!

Media 10:07 pm - 26 mai, 2023 Comentariile sunt închise pentru DIRECTOAREA DE LA ZOO ESTE URMĂRITĂ DE GHINION?!

La data de 25 mai 2023, Tribunalul Giurgiu a admis cererea formulată de fostul șofer Ștefănescu Ionel în dosarul nr.633/116/2022, și dispus suspendarea judecății procesului în care pârâți sunt Complexul de Agrement Dumbrava și directoarea Blebea Valentina Georgiana, până la soluționarea definitivă a dosarului nr.201/116/2023 aflat pe rolul Tribunalului Călărași, în care va fi analizată legalitatea contractelor de asistență juridică pe care ZOO le-a încheiat pe mulți bani publici cu avocatele Băbeanu Iulia Andrea și Turache Aurelia Ramona.

Dacă avem în vedere că directoarea Blebea este cea care a cerut strămutarea dosarului nr.633/116/2022 de la Tribunalul Călărași la o instanță egală în grad, invocând printre altele și că judecătorul Grecu Ciprian Octavian a pronunțat o încheiere favorabilă reclamantului Ștefănescu Ionel, atunci credem noi că este urmărită de ghinion, dacă avem în vedere că și Tribunalul Giurgiu a soluționat favorabil cererea formulată de același reclamant, urmând ca judecata să fie reluată după ce va fi soluționat definitiv dosarul în care sunt cercetate contractele avocatelor.

Am aflat că și Curtea de conturi este interesată de contractele avocatelor, solicitând tot felul de informații și copii de la ZOO, dar ce să vezi, chiar în această perioadă, directoarea Blebea a plecat în concediu, dar „lucrează” de acasă, cerând informații și copii de pe actele cerute și de auditorii externi. 

Pentru a veni în sprijinul auditorilor de la Curtea de conturi, îi informăm că în dosarul nr.201/116/2023 găsesc toate informațiile de care au nevoie pentru verificarea „tranzacțiilor” încheiate de ZOO cu cele două avocate, dar și că acțiunea și înscrisurile se află deja în posesia primarului, consiliului local și directoarei Blebea.

Dacă cei verificați refuză să le pună la dispoziție, ne oferim noi să le comunicăm și să le dăm și lămuriri suplimentare, pentru că avem informații și probe de interes pentru auditori.

Și din nou ghinion! 

Spunem că directoarea Blebea este urmărită de ghinion pentru că există referatul nr.1719/09.12.2022 întocmit de Ilie Maria Cosmina, supranumită „Zâna”, care susține în motivarea lui că este angajata compartimentului contabilitate, resurse umane și achiziții, dar nu cunoaște pe ce post, însă cunoaște prin intermediul ”baghetei sale magice”, că ZOO avea nevoie de fonduri pentru contractarea serviciilor de asistență juridică pentru dosarele nr.633/116/2022 și nr.6072/202/2022, pe care le-a estimat după ureche la 30.000 lei.

Dacă a folosit sau nu bagheta magică, urmează ca organele de urmărire penală și Curtea de conturi să stabilească, pentru că, ce să vezi? Suma de 30.000 lei estimată de ”Zâna” a fost precizată și de avocata Turache pentru serviciile oferite prin SEAP/SICAP, deși avocații nu folosesc această platformă națională de achiziții publice pentru a-și oferi serviciile de asistență și reprezentare în fața instanțelor.

Acest referat considerăm că este de interes pentru organele competente să verifice cheltuiala nelegală efectuată din bani publici pentru plata unor avocate care nu au aterizat întâmplător la ZOO, urmând ca persoanele care au efectuat tranzacția în SEAP/SICAP să indice persoana care a dat dispoziția pentru selectarea avocatelor, chiar dacă noi o cunoaștem. 

Dacă se va avea în vedere că ”Zâna” nu are nicio competență referitoare la reprezentarea ZOO în fața instanțelor și nici să estimeze valoarea serviciilor juridice oferite de un avocat, spunem noi că suspiciunile privind blatul existent între directoarea Blebea și avocata Turache, se transformă în suspiciuni rezonabile pentru organul de cercetare penală.

Aceeași manevră se pare că a fost folosită și la selecția avocatei Băbeanu Iulia Andrea, caz în care solicităm organelor competente să verifice modul în care au fost efectuate achizițiile publice, urmând ca și noi să ne completăm cererile prin care am cerut instanței de judecată să sesizeze parchetul competent, urmând să revenim în curând și cu alte informații și probe.

Tribunalul Giurgiu  – ”Tip solutie: Suspendat
Solutia pe scurt: În baza art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă, Suspendă judecarea cauzei, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 201/116/2023 al Tribunalului Călăraşi. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Giurgiu.
Document: Încheiere – Suspendare    25.05.2023”

Comentariile sunt inchise.