Cinci victime într-un accident rutier produs pe A2

Media 1:59 pm - 22 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Cinci victime într-un accident rutier produs pe A2

Paramedicii SMURD din Lehliu Gară au intervenit pe A 2, km 40, pe calea I, pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui grav accident rutier.


În urma accidentului au rezultat cinci victime, iar una dintre persoane a fost preluată de un elicopter SMURD, care a transportat-o la un spital din București.

Potrivit ISU Călărași, în data de 21.03.2013, ora 16.46, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să intervină pe Autostrada Soarelui (A 2), la km 40, pe calea I (București – Constanța), pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, care suferiseră mai multe traumatisme în urma producerii unui grav accident rutier. Potrivit primelor constatări, un autoturism în care se aflau cinci persoane de origine ucraineană, a acroșat parapetul de pe marginea drumului, a ieșit în decor, ajungând într-un șanț.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD și a celor două echipaje S.A.J. la locul accidentului, au fost identificate cinci victime.

O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 35 de ani, care prezenta cele mai grave vătămări corporale în urma accidentului rutier, și anume o amputație la nivelul membrului inferior stâng, a fost preluată de o ambulanță a S.A.J. Fundulea, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior aceasta fiind preluată de un elicopter SMURD, care l-a transportat de urgență la un spital din capitală.

Alte două persoane care prezentau traumatisme ușoare, contuzii și excoriații la nivelul membrelor inferioare și superioare, au fost preluate de către echipajele S.A.J. Lehliu, care le-au acordat îngrijiri medicale.

Paramedicii SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au acordat primul ajutor în cazul a două persoane de sex feminin, Mila B.(în vârstă de 30 de ani și Maria B., în vârstă de 57 de ani. Prima dintre acestea, Mila B., în vârstă de 30 de ani, era conștientă și prezenta traumatism cranio cerebral minor, traumatism toracic și suspiciune de fractură la nivelul piramidei nazale, iar cea de-a doua persoană preluată de echipajul SMURD, Maria B., în vârstă de 57 de ani, era conștientă și prezenta traumatism cranio cerebral minor, contuzii și excoriații la nivelul capului și membrelor superioare.

După ce le-a fost acordat primul ajutor de către paramedici SMURD, cele două persoane au fost transportate la spitale din București.

Comentariile sunt inchise.