Buletin informativ – ISU Calarasi

Media 12:12 pm - 31 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin informativ – ISU Calarasi

Intervenţie la incendiu de gospodărie în localitatea Buciumeni

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute

În data de 30.08.2015, ora 02.38, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze în localitatea Buciumeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui Alexandru N

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la nivelul unui adăpost de animale şi la un depozit de lemne de foc, existând pericol de propagare a arderii la o locuinţă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui echipament de iluminat  amplasat necorespunzător.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului au ars un adăpost de animale şi circa 1500 kg de lemne de foc, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 1000 de lei.          

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de spaţiu comercial în satul Plumbuita, comuna Tămădău

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a acţionat pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute

Pompierii militari au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei

În data de 30.08.2015, ora 14.18, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze în localitatea Plumbuita, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui magazin, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul magazinului, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri alimentare şi nealimentare, arderea fiind mai puternică în zona aparatului de aer condiţionat.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui aparat de aer condiţionat suprasolicitat.

În urma incendiului au ars: un aparat de aer condiţionat, bunuri alimentare şi nealimentare, materiale plastice, fiind deteriorate de flăcări mai multe uşi şi ferestre de tip termopan.  

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60000 de lei.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.