Bilanțul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 la finalul anului 2015

Media 4:08 pm - 16 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Bilanțul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 la finalul anului 2015

BRCT CalarasiRezultatele concrete obținute până acum în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 și bilanțul activităților derulate în anul 2015 au fost prezentate în cadrul unei sesiuni de informare cu membrii mass-media (miercuri, 16 decembrie 2015, la sediul BRCT Călărași).

Sesiunea de informare este un eveniment important având în vedere că în curând se va finaliza primul program de cooperare  teritorială cu finanțare europeană care se adresează zonei de graniţă dintre România şi Bulgaria ca frontieră internă a UE. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea stadiului implementării Programului, a rezultatelor obținute și a beneficiilor aduse în dezvoltarea regiunii de graniță prin proiectele finanțate, dar si o trecere în revistă  a unor proiecte de succes implementate în cadrul Programului RO-BG 2007-2013. Remarcabil este faptul că în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene de la sfârșitul acestui an, aceasta a ajuns la un procent de 75%. 

În cadrul evenimentului, reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun și ai controlorilor de prim nivel români (din cadrul BRCT Călărași) au oferit informații cu privire la ce au însemnat cei 10 ani de gestionare a fondurilor europene, cât și despre noua perioadă de programare și Programul Interreg V-A. Reușitele și experiența dobândită s-au realizat prin multă muncă, implicare, responsabilitate și, nu în ultimul rând, prin cooperare între toți actorii implicați, de la organisme de management la beneficiari.

De la lansarea PCT RO-BG 2007-2013 și până la acest moment, în ceea ce privește rezultatele obținute, acestea au condus la îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră; s-au accentuat legăturilor economice şi sociale din zona de graniţă, prin utilizarea avantajelor şi oportunităţilor, pentru a crește competitivitatea economică a zonei. Toate acestea contribuind în mod evident la dezvoltarea conștiinței că frontierele nu sunt bariere, au adus mai aproape românii și bulgarii prin promovarea unor soluții pentru rezolvarea  problemelor de dezvoltare, colaborare, cooperare și a fost încurajată munca strategică pentru obiective comune.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectele finanțate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, vă invităm să accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu. 

Comentariile sunt inchise.