ADR Sud Muntenia a semnat la Călărași primul contract Regio din țară pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe

Media 8:06 pm - 22 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ADR Sud Muntenia a semnat la Călărași primul contract Regio din țară pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe

Marți, 22 octombrie, la sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, împreună cu primarul Daniel Ștefan Drăgulin au semnat contractul de finanțare prin care municipiul Călărași va primi fonduri nerambursabile în cadrul programului Regio, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție „Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe”. În cadrul DMI 1.2, acesta este primul contract de finanțare semnat în țară și, totodată, primul contract semnat la nivelul regiunii Sud Muntenia.
Proiectul „Reabilitarea termică a blocurilor A9, A20, A21 și A23 din municipiul Călărași” are o valoare totală de 2.489.882,81 lei, din care 2.252.707,67 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (1.108.332,17 lei fonduri FEDR; 243.292,43 lei finanțare de la bugetul de stat; 901.083,07 lei cofinanțarea eligibilă a beneficiarului).
Cu sprijin financiar Regio, în municipiul Călărași vor fi reabilitate termic 128 de apartamente. Astfel, se vor realiza lucrări de reabilitare termică atât la anvelopele clădirilor, cât și la unele componente ale sistemului de încălzire ale blocurilor A9, A20, A21 și A23. În urma împlementării acestui proiect, ce are ca termen de realizare 15 luni, se vor îmbunătăți condițiile de confort interior, se vor reduce consumul energetic, implicit, a costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră, precum și a emisiilor poluante. În aceste blocuri, ce au fost construite între anii 1950 și 1990, locuiesc categorii sociale vulnerabile și familii cu venituri de până la 500 de euro pe membru de familie.

În cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul semnării contractului de finanțare, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a declarat următoarele:

„Este un moment important și pentru noi astăzi, fiind o premieră și pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia – este primul contract pe care îl semnăm pe Axa prioritară 1, Domeniul major de intervenție 1.2, ce are ca obiectiv reabilitările energetice. De altfel este o premieră la nivelul întregii țări. Până la acest moment am parcurs jumătatea mai ușoară a proiectului, cea de până la semnarea contractului, urmează cealaltă jumătate, cel puțin la fel de importantă și de complexă pentru atribuirea contractului și derularea lui, însă sunt convins că acest lucru se va întâmpla fără nicio problemă. Din partea mea și a colegilor din Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia vor exista aceeași solicitudine și aceeași dorință de colaborare, astfel încât să nu dăm niciun leu înapoi Comisiei Europene. 
Vă felicit pentru semnarea acestui contract și așteptăm cu siguranță atât cel de-al doilea proiect în cadrul POR 2007-2013, cât și alte proiecte în următoarea perioadă de programare.”

Comentariile sunt inchise.