ADR Sud Muntenia a găzduit reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013

Media 5:26 pm - 21 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru ADR Sud Muntenia a găzduit reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost miercuri gazda celei  de-a IX-a reuniuni a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013.

Potrivit unui comunicat remis de ADR Sud Muntenia, la reuniunea de lucru au participat domnul Iuliu Bara, director general al Direcției Generale pentru Cooperare Teritorială din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, domnul Nikolay Nankov, viceministrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria, și domnul Kypros Kyprianou, reprezentant al Comisiei Europene.

Cu această ocazie, directorul Agenției, Liviu Mușat, în calitate de președinte al Consiliului Director al Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România – Bulgaria, a susținut o alocuțiune în deschiderea evenimentului. „Este o mare onoare pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia să fie gazda unui eveniment atât de important, mai cu seamă când acesta are loc într-o perioadă în care preocupările pentru actualul program se îngemănează cu cele pentru viitoarea perioadă de programare, 2014 – 2020. Apreciem progresul susținut pe care îl înregistrează Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013. Acest lucru ar fi fost imposibil fără contribuția consistentă a tuturor beneficiarilor, dar și a structurilor ce gestionează programul, pe ambele maluri ale Dunării. Ca decident al BRCT, în cadrul căruia funcționează Secretariatul Tehnic Comun, reafirm sprijinul total pe care îl acordăm Biroului și hotărârea noastră de a-l susține să îndeplinească  în continuare același rol important și în perioada următoare de programare, plecând de la expertiza remarcabilă acumulată de această structură de cooperare și, bineînțeles, în baza rezultatelor bune obținute în actualul exercițiu de programare”, a declarat directorul Liviu Mușat.

Reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 au oferit informații detaliate privind stadiul implementării programului, cu accent pe progresele fizice și financiare înregistrate până în prezent. Totodată, în cadrul reuniunii au fost prezentate membrilor CCM și informații privind arhitectura viitoarei perioade de programare, 2014 – 2020.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 și de a asigura calitatea și eficacitatea implementării Programului și a proiectelor din cadrul lui. Comitetul este alcătuit din reprezentanți la nivel național, regional și local ai celor două state.

Mai multe detalii despre reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare, precum și despre fondurile alocate României prin Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 puteți afla accesând site-ul dedicat programului, www.cbcromaniabulgaria.eu.

Comentariile sunt inchise.