Acțiune, desfășurată pe raza județului Călărași, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

Media 12:23 pm - 15 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Acțiune, desfășurată pe raza județului Călărași, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat, în perioada 12 – 14 iulie a.c., acțiuni de reducerea a riscului rutier pe drumurile publice din județ, prevenirea și combaterea faptelor ce pot tulbura ordinea și liniștea publică
În activități au fost implicați polițiști de ordine publică, poliție rutieră, prevenirea criminalității, structurii de acțiuni speciale și transporturi, fiind desfășurate 50 de acțiuni, în timpul cărora au fost constatate 5 infracțiuni.
Dintre acestea 3 infracțiuni au constat în conducerea autovehiculelor cu alcoolemie peste limita stabilită de lege și 2 de conducere fără permis.
Polițiștii rutieri, care au acționat pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, au instituit 45 de filtre, fiind verificate 172 de autovehicule, și au reținut 19 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
Au fost aplicate 453 de sancțiuni contravenționale, dintre care 37 în conformitate cu prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 393 la O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice ( 211 pentru depășirea limitelor de viteză, 5 pentru conducere sub influența alcoolului, 10 pentru neacordare de prioritate), valoarea totală a acestora fiind de 84.210 lei.
Au fost distribuite cetățenilor peste 160 de materiale conținând recomandări utile pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie și reducere riscului de a deveni victime ale infracțiunilor.

Comentariile sunt inchise.