Tânăr decedat în urma exploziei unui proiectil

Media 6:58 pm - 5 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Tânăr decedat în urma exploziei unui proiectil

Un băiat în vârsta de 18 ani, din comuna Perișoru, a murit vineri în urma exploziei unui proiectil.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, inspector Ramona Tudor, a declarat pentru mediacalarasi.ro că evenimentul a fost anunțat prin 112 şi că a avut loc în poligonul Jegălia, situat între localitățile Tudor Vladimirescu și Perișoru. 

Potrivit sursei citate, la fața locului se va deplasa o echipă operativă pentru a verifica împrejurările în care a avut loc decesul tânărului.

Update: Zona Poligonului de experienţe al Armatei de la Jegălia este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, iar paza perimetrului este asigurată cu patrule, a precizat pentru Agerpres, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, lt.col. Constantin Spînu.
 
”Poligonul de experienţe al Armatei funcţionează din anul 1920, este destinat tragerilor cu armament de infanterie şi artilerie şi are o suprafaţă de 1.847 de hectare. Zona este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, paza perimetrului poligonului fiind asigurată cu patrule. Autorităţile locale erau notificate conform procedurilor legale cu privire la riscurile ce şi le asumă cei care pătrund neautorizat în perimetru. O comisie a Statului Major General cercetează circumstanţele producerii incidentului”, a explicat oficialul MApN.

Potrivit MApN, în jurul orei 17,30 pe teritoriul poligonului, la cinci kilometri de incinta unităţii, a fost descoperit trupul neînsufleţit al unei persoane civile. În apropiere s-a găsit o groapă proaspăt săpată de formă paralelipipedică, adâncă de peste un metru şi o unealtă de săpat.

De asemenea, a adăugat acesta, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţiou, a ordonat ca, în perioada următoare, autorităţile militare în drept să ia măsuri suplimentare de informare şi conştientizare a populaţiei din jurul tuturor poligoanelor, pentru evitarea riscurilor presupuse de încălcarea normelor de acces în aceste zone.

Comentariile sunt inchise.