Video / Momentul îngropării a mii de cadavre de porci în poligonul din municipiul Călărași, în apropierea locuințelor cetățenilor

Media 4:06 pm - 19 august, 2023 0

Zvonul că au fost îngropate mii de cadavre de porci infestați cu pestă porcină pe terenul poligonului de tragere aflat în municipiul Călărași, la o distanță foarte mică de un cartier rezidențial, este confirmat de imaginile video ajunse în posesia noastră.

Cine a aprobat operațiunea, cine a supravegheat-o și cine a participat la îngroparea cadavrelor, sunt întrebări la care vor trebui să răspundă în fața organelor abilitate primarul municipiului Dulce Marius Grigore și prefectul județului Barbu Valentin.

Considerăm că acțiunea de îngropare a cadavrelor miilor de porci a fost una ilicită și că pune în pericol sănătatea cetățenilor, fiind organizată în afara cadrului legal impus de o astfel de operațiune.

Din imaginile video se observă cu ușurință că persoanele care au participat la operațiunea de îngropare a cadavrelor nu au  purtat costume de protecție adecvate și nici nu a fost  prezent vreun reprezentant al organelor abilitate pentru supravegherea acțiunii și pentru a oferi îndrumările necesare, motiv pentru care apreciem că măsurile nu au fost legal dispuse.

Solicităm organelor competente ale statului să se sesizeze în baza imaginilor video pe care le publicăm și să dispună măsurile legale împotriva celor care și-au permis să pună în pericol sănătatea tuturor cetățenilor din municipiul Călărași.

 

Update – 20.08.2023 – Poliția a fost sesizată prin 112 in acest caz.

Update: 22.09.2023 – Hotărâre și Răspuns ANSVSA

Lasă răspuns »