Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 15.10.2012 – 17.10.2012

Media 6:29 pm - 17 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 15.10.2012 – 17.10.2012

În perioada 15.10.2012 – 17.10.2012, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă după cum urmează:


Incendii
 
În data de 16.10.2012, ora 18.59, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Căscioarele, pe un teren viran aparţinând domeniului public al localităţii. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială şi au lichidat incendiul în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) al localităţii. După primele cercetări efectuate la faţa locului, incendiul a fost provocat, probabil de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a da foc vegetaţiei uscate.
 
Intervenţii SMURD

În data de 15.10.2012, ora 20.07, două echipaje de intervenţie (unul de descarcerare şi unul de prim ajutor) din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu-Gară precum şi un echipaj al S.A.J. Călăraşi s-au deplasat pe raza localităţii Dâlga (comuna Dor Mărunt), pe DN 3A, după ce un cetăţean a anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, producerea unui accident rutier în urma căruia un tractor s-a răsturnat pe marginea carosabilului. La locul intervenţiei echipajele de intervenţie au constatat că în urma accidentului au rezultat două victime. Una dintre acestea (aflată în cabina tractorului în stare de inconştienţă) a fost preluată de echipajul S.A.J. şi transportată la spitalul Lehliu-Gară, iar cealaltă victimă, care se afla pe marginea carosabilului şi care prezenta dureri la nivelul coloanei vertebrale, o plagă de aproximativ 5 cm la nivelul capului, în zona frontală şi o plagă de cca. 2 cm la nivelul urechii drepte a fost preluată de echipajul SMURD, i s-a acordat primul ajutor medical după care a fost transportată la spitalul Lehliu-Gară.
În data de 16.10.2012, ora 14.56, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat pe raza localităţii Perişoru şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Dumitru C., în vârstă de 39 de ani după ce acesta a fost lovit de un cal. La sosirea echipajului de prim ajutor persoana era conştientă şi prezenta o plagă tăiată de cca. 8 cm lungime şi 3 cm adâncime la nivelul mandibulei inferioare. Bărbatului i s-a efectuat hemostază, toaletarea plăgii, a fost monitorizat dar acesta a refuzat transportul la spital.

În data de 16.10.2012, ora 15.33, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii, pe strada Lotrului şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui copil, Dobre E., în vârstă de 1 an şi 3 luni, după ce acesta a fost acroşat de o căruţă. La sosirea echipajului de prim ajutor, copilul era conştient şi prezenta o plagă scalpată de cca. 15 cm în zona parietală dreaptă şi escoriaţii la nivelul umărului stâng. Copilului i s-a acordat primul ajutor, i s-a efectuat toaletarea şi pansarea plăgii după care a fost transportat la spital.

În data de 16.10.2012, ora 15.33, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii, pe strada Mărăşeşti, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Lucica M., în vârstă de 27 de ani, după ce acesta s-a intoxicat voluntar cu medicamente. La sosirea echipajului de prim ajutor, persoana era conştientă şi prezenta intoxicaţie cu medicamente după ce înghiţise 20 de pastile de Midocalm. Pacienta a fost transportată la spital cu admisie de oxigen.

Asanare muniţie rămasă neexplodată

În data de 15.10.2012, ora 12.33, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 de către un cetăţean din localitatea Tudor Vladimirescu (comuna Perişoru) despre faptul că a descoperit în grădina din spatele casei sale, în timp ce efectua lucrări de întreţinere, un element de muniţie rămasă neexplodată. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj de pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, care au intervenit pentru asanarea, ridicarea şi transportul proiectilului de calibru 120 mm, provenit, probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial. Proiectilul a fost depozitat în vederea distrugerii.
De asemenea, la descoperirea elementelor de muniţie rămasă neexplodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Comentariile sunt inchise.