SERVICIUL DE AMBULANTA AL JUDETULUI CALARASI – Comunicat de presa

Media 8:52 am - 18 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru SERVICIUL DE AMBULANTA AL JUDETULUI CALARASI – Comunicat de presa

În luna noiembrie Serviciul de Ambulanta Judetean Călărași a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenta 112, să intervină la un număr de 2798 cazuri din care 951 urgente majore, 1155 urgente și 536 solicitări pentru transport neasistat. Din totalul de 2106 solicitari pentru urgente, la 193 de cazuri, au participat medici, reprezentând un procent de 9,2% din totalul solicitarilor. În aceeași perioadă, echipajele specializate ale SAJ Călărași au preadat către elicopterul SMURD trei pacienți, a căror stare de sănătate impunea transportul pe calea aerului către spitalele din capitală. De asemenea, au fost soluționate 300 de solicitări pentru transferul unor pacienți din cadrul spitalelor din județul Călărași, către alte spitale din municipiul București, ceea ce reprezintă un cuantum de 10,72% din numărul total de solicitări, respectiv o medie de  10 solicitări/zi.

Pentru soluționarea cu promptitudine a apelurilor de urgență, instituția are în funcțiune un număr de 4 ambulanțe tip A, destinate transportului neasistat al pacienților, 16 ambulanțe tip B2, destinate solicitărilor de urgență și prim ajutor calificat și o ambulanță tip C2, destinată solicitărilor de grad 0 și 1, respectiv urgențele majore, acestea înregistrând în luna septembrie un total de 139.530 km, adică o medie de 6.644 km/autospecială.   

În cursul acestei luni Serviciul de Ambulanta al Judetului Calarasi a primit de la Ministerul Sănătății Publice, o autosanitara tip B care a și fost pusă în funcțiune, aceasta desfășurându-și activitatea la Substatia Dragalina. În data de 17.12.2013 s-a efectuat preluarea celei de-a doua ambulanțe alocate de către minister județului nostru, respectiv o autosanitară tip C, echipată conform ultimelor standarde, pe un șasiu Volkswagen Crafter. Astfel, situația operativă se va îmbunătăți semnificativ, ambulanța Călărași având de acum în funcțiune două autosanitare cu echipaje tip C la dispoziția cetățenilor județului.

Pentru asigurarea securității personalului în timpul programului de lucru, instituția noastră a beneficiat de o sponsorizare din partea companiei TENARIS SILCOTUB, ce a constat în furnizarea unui număr de 163 perechi de bocanci de protecție cu talpă antiperforatie si bombeu metalic, echipament destinat exclusiv personalului operativ. Având în vedere condițiile bugetare restrictive din anul 2013, aceast sprijin venit din partea uneia din cele mai mari companii care activează în județul nostru, a fost unul extrem de benefic pentru instituția noastră și mulțumim pe această cale companiei Tenaris pentru efortul financiar si disponibilitatea de a susține activitatea Serviciului de Ambulanță al județului Călărași. 

 

                                    MANGER GENERAL

                                      ec. MANEA Marius

 

                                                                                      DIRECTOR TEHNIC

                                                                                    Ing. CHIRIȚĂ Alexandru

Comentariile sunt inchise.