IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 4:56 pm - 18 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Acțiune desfășurată pe raza Municipiului Călărași pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale cu material lemnos și pomi de Crăciun

În contextul apropierii sărbătorilor de iarnă, ieri, 17 decembrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Biroul Ordine Publică Urban au organizat și  desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale ce se comit în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun, pe raza Municipiului Călărași.

10 societăți comerciale au fost verificate de către polițiștii călărășeni, fiind

aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, în cuantumul total de 1100 lei.

Exemplu:

– A fost identificat M. Gheorghe, de 58 ani, din Municipiul Alexandria, care oferea spre vânzare coronițe și cetină din brad a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, iar bunurile în valoare de aproximativ 140 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

·                             

Roseți  – Minoră accidentată în timp ce traversa drumul public pe trecerea de pietoni

În ziua de 17 decembrie a.c., ora 17.04, pe DN3B, în interiorul localității Roseți, conducătoarea auto D. Georgeta, de 53 ani, din Comuna Unirea, în timp ce conducea autoturismul marca Hyundai, proprietate personală, din direcția Călărași – Fetești, a surprins și accidentat pe minora E. Ionela, de 11 ani, din Comuna Roseți, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului, prin loc permis și marcat corespunzător ca trecere pentru pietoni, provocând vătămarea corporală gravă a acesteia.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele lui D. Georgeta, conform O. U.G. nr. 195/2002 republicată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.