Reținuți pentru furt calificat, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Media 4:32 pm - 25 mai, 2023 Comentariile sunt închise pentru Reținuți pentru furt calificat, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Biroul de informare și relații cu publicul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași este împuternicit să vă comunice următoarele date, pentru corecta informare a opiniei publice:

Prin ordonanța procurorului de caz din data de 25.05.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților (1) V.A.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” prev. de art. 338 alin. (1) C.pen., „furtul calificat,, prev. de art. 228 alin. (1) C.pen. coroborat. cu art. 229 alin. (1) lit. b) si d) C.pen. și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere,, prev. de art. 335 alin. (2) C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen. si (2) L.A.A., pentru sãvârsirea infracțiunii de „furtul calificat., prev. de art. 228 alin. (1) C.pen. coroborat cu art. 229 alin. (1) lit. b) si d) C.pen.

În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:

În noaptea 23/24.05.2023, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpați V.A.M. (25 ani) si L.A.A. (22 ani) au sustras mai multe bunuri, respectiv un acumulator de la un buldoexcavator, un acumulator montat pe un compactor cilindric si dou¢ pompe pentru gresare, aparținând persoanei vătămate S.C. Z.M.C. TRADING S. R.L.. aflate în șantierul de construcții situat în zona pietonală a
„Centrului Vechi”, în proximitatea Consiliului Județean Călărași.

În continuare, inculpații au plecat de la fața locului folosind un autoturism aparținând inculpatului L.A.A, pe care inculpatul V.A.M. la condus pe mai mule drumuri publice din interiorul mun. Călărași, deși avea dreptul de a conducere suspendat. În acest context, în jurul orei 00:57, în timp ce se deplasa pe str. Prel București, la intersecția cu str. Ciocârliei, inculpatul V.A.M. a efectuat virajul la stânga, fără a acorda prioritate de dreapta motociclului marca Yamaha, condus de către persoana vătămata M.A.D., care se deplasa pe str. Prel. București, din direcția Orizont către Tenaris, intrând în coliziune cu aceasta.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a persoanei vătămate M.A.D., care a suferit leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, iar după producerea accidentului inculpatul V.A. M. a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

La data de 25.05.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul V.A.M, dosarul find înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Anterior, la data de 24.05.2023, organele de poliție din cadrul Biroului Rutier au luat măsura reținerii față de inculpați, pe o durată de 24 de ore.
***
Facem precizarea cu punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în niciun fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.