Bărbat reținut pentru 24 de ore

Media 12:13 am - 3 septembrie, 2023 0

La data de 1 septembrie a.c., față de bărbatul de 32 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.
Reamintim că, la data de 29 august a.c., în jurul orei 23:25, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni, alături de un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași au, oprit pentru control, pe o stradă din comuna Spanțov, județul Călărași, un moped, condus de un bărbat, de 32 de ani.
În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează drept posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcool test, rezultând o concentrație de 0,76 mg/L alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-a fost prelevată o singură mostră biologică.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Vă reamintim faptul că din data de 7 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă răspuns »